Guldringe til mænd – for manden med god stil

Guldringe til mænd

Guldringe til mænd har altid været populære. Mange konger og regenter havde signet ringe. Stærke militære ledere, mænd som Hannibal og Cæsar, bar guldringe. Ethelwoulf, kongen af Wessex, bar en guldring med sit navn graveret på.

Guldringe til mænd kan have keltiske reb-mønstre graveret på dem, eller bladmønstre. Nogle mænds guldringe er tofarvede med en ring af rødguld sat i alm. eller hvidguld. en anden flot tofarvet guldring til mænd er af det holdbare platin rundt om en ring af 14 karat guld.

Guldringe til mænd som vielsesring

Det er meget normalt at man benytter guldring som vielsesring, hvis man er mand. Der er mange pæne guldringe til mænd og de vil fungere godt som vielsesring.

Moderne vielsesringe laves i et af tre metaller; platin, hvidguld eller alm. guld. Disse metaller er ofte bruges ofte i form af legeringer når de laves til en ring. Rent guld kaldes 14 karat guld. Alm. guld er legeret med zink, kobber og sølv. Det kaldes 18 eller 14 karat guld. Guld i 18 karat er 75% rent guld og 14 karat er 60% rent guld.

Du kan læse flere interessante fakta om guld som materiale ved at besøge Nicuma.dk her. For én ting er hvilke karater der findes, noget andet er guldets forhistorie i Danmark og hvilke karakteristika det har som materiale.

Hvidguld består af en legering af palladium, zink, nikkel og kobber. På grund af hudallergier foretrækkes palladium frem for nikkel.

Platin er naturligt hvidt. Det er et meget tæt metal. En ring af platin er 33 % tungere end en ring af 18 karat guld. Platin er meget modstandsdygtigt overfor misfarvning. Platin legeringer til smykker inkluderer ruthenium og kobber. Platin-ruthenium har en uovertruffen glans.

 

Hvidgulds ringe til mænd er populære

Brugen af hvidguld er blevet mere og mere populært i løbet af det sidste årti. Hvidguld er ikke så tæt som platin. Derfor vejer en sammenlignelig ring mindre. En hvidguldsring er som regel rhodium belagt. Rhodium er et holdbart sølvhvidt metal. Hvis rhodium bliver fornyet en gang om året, vil det bevare den attraktive hvide farve.

Der er fordele ved en hvidguldsring sammenlignet med en platinring. Glansen kan vedligeholdes ved at tilføje rhodium samt en lille smule hvidguld når ringen poleres. Guld er mere smedbart end platin, hvilket tillader et mere kunstfærdigt design på ringen. Hvidguld er også billigere end platin.

Rødguldslegeringer består af sølv, kobber og guld. De varierer i farven fra dyb rød til lys pink. En herrering i sterlingsølv med en midterring af dybrød rødguld er en betydelig og tilfredsstillende ring.

Guld er det foretrukne metal til herrering. Ringe har været brugt til at symbolisere engagement, autoritet og medlemskab. Guldringe til mænd har altid været moderne og vil blive ved med at være moderne.

 

 

 

 

Tilbage