Tips til at passe på guldringe

Ædelmetallet guld er at de mest foretrukne valg til smykker. Alm. guld er skinnende og levende; hvidguld er klassisk og stilfuldt. Begge typer er nu til dags udbredt brugt til alle typer smykker, deriblandt ringe, vedhæng, armbånd og øreringe. Guld er dog et relativt blødt metal og er som sådan rimeligt let at skade eller ridse. Guld-ringe.dk giver dig her nogle tips, der kan hjælpe dig til at holde dine guldringe i perfekt stand.

Det er vigtigt at du plejer og rengører dine smykker hvis du ønsker de skal holde i mange år og forblive skinnende. Der er derfor god grund til at læse videre.

 

Rensning af guldring

Guldringe til kvinder

Det er meget nemt at rense en guldring. Du behøver bare at vaske under varmt rindende vand med lidt opvaskemiddel. Det burde gøre dem rene og skinnende igen. hvis er meget beskidt, kan du bruge en blød tandbørste til at rengøre ringen med. 

Brug ikke tandpasta eller andre kemikalier som du ville bruge til sølvsmykker, da guld er for blødt for disse midler. Når ringen er ren, tørres den blot af med en blød klud. Du kan også bruge en speciel pudseklud til smykker, som kan købes hos de fleste guldsmede, hvis ringen stadig ser lidt trist og kedelig ud efter du har vasket og tørret den. 

Hvis du vil gemme ringen væk efter rengøring, er det vigtigt at sørge for at den er helt tør før den gemmes væk.

Som nævnt ovenfor er der nogle tilfælde hvor en enkel rengøring ikke er nok. Hvis din ring ser trist ud efter rengøring og pudsning kan det være fordi den har bitte små ridser på overfladen som er svære at se. I det tilfælde kan du tage ringen til en guldsmed og få dem professionelt rengjort og pudset.

Opbevar ringe enkeltvis

Ringe bør opbevares enkeltvis. Det er bedst at pakke dem ind i blødt stof eller i en lille smykkepose før de lægges i din smykkeæske, med mindre smykkeæsken har små enkeltrum hvori smykkerne kan ligge uden at komme i kontakt med andre smykker. Dette er vigtigt, da et smykke kan ridse andre smykker. Hvis du kun sjældent bruger smykkerne, bør de opbevares i en lufttæt plasticpose, eller lægge små poser silicium i smykkeæsken. Dette beskytter smykkerne fra fugt, som kan misfarve smykkerne.

Hvis du passer godt på dine guldringe vil de holde hele livet. Ved at følge disse simple rengørings- og opbevaringsråd gør du meget for at beskytte dine smykker og holde dem skinnende og lysende som var du nye.

Ønsker du flere gode tips til hvordan du plejer og rengører dine smykker, vil jeg anbefale dig at besøge Hjort Smykker her. De har skrevet en artikel om samme emne med et bredere fokus, end lige guld.

Der er nemlig stor forskel på hvordan du skal behandle og pleje de forskellige materialer. Nogle er slidstærke og holdbare, mens andre skal håndteres anderledes.

 

 

 

 

Tilbage