Fakta om guld som materiale

Guld er et materiale med en rigtig lang forhistorie, ikke kun som smykkemateriale, men i en lang række sammenhænge. Historisk set har det været forbundet med velstand og rigdom, hvis du bar guldgenstande på kroppen.

Denne opfattelse har hængt ved og det er ikke unormalt at store Hollywood film omhandler kup og store røverier af netop guld. Det er nemlig indbegrebet af penge og værdi.

Derfor er det helt naturligt at der til stadighed bliver handlet meget med materiale. Den meget handel betyder ligeledes at du som ejeren af guldsmykker, vil være den stolte ejer af en værdifuld genstand, der typisk stiger over tid.

En af de klare kendetegn ved guld er nemlig det stiger i værdi over tid.

 

Værd at vide om guld

Nu er guld mere end bare et materiale til smykker og for at gøre dig mere oplyst, giver vi dig her en række interessante fakta:

- Metallet er grundstof nr. 79

- Den kemiske forkortelse er Au

- Reagerer kun med meget få kemikalier, hvorfor det er fantastisk til smykkefremstilling

- Guld har en massefylde på 19,3 g/cm3

- Det har et ekstremt kogepunkt på 2856 grader

- Smeltepunktet ligger på 1064,18 grader

 

Kilde: Wikipedia - hvor du i øvrigt kan læse mange flere interessante fakta og tal, for de rigtig nørdede.

 

Betalingsmiddel og valuta

Det er ikke tilfældigt at alle forbinder guld med penge, for det er nemlig både blevet et betalingsmiddel i form af mønter og en form for "valuta". Forstået på den måde, at der handles med guld professionelt, hvor kursen altså går op og ned.

Det er kort sagt blevet en handelsvarer, der ikke kun benyttes til at producere fantastiske guldsmykker, men til at betale for ydelser og produkter.

Hvis du har lyst til at se eksempler på de flotte guldringe materialer skaber, kan du gøre det på vores forside, ved at klikke her. På den side vil du ligeledes kunne læse om de mere historiske aspekter.

 

 

 

 

Tilbage